dijous, 29 de juliol del 2021

COM CREURE EN JESÚS

 

Evangeli (Jn 6,24-35 i comentari de J.A.Pagola

Evangeli.- 

24 Així, doncs, quan la gent s'adonà que Jesús no era allí, ni tampoc els seus deixebles, van pujar a les barques i se n'anaren a Cafarnaüm a buscar Jesús.

25 Així que el trobaren a l'altra banda del llac, li van preguntar:

--Rabí, quan has arribat?

26 Jesús prengué la paraula i els digué:

--Us ho ben asseguro: vosaltres no em busqueu perquè heu vist senyals prodigiosos, sinó perquè heu menjat pa i heu quedat saciats. 27 Però no us heu d'afanyar tant per l'aliment que es fa malbé, sinó pel que dura i dóna vida eterna. I el Fill de l'home us donarà aquest aliment, perquè Déu, el Pare, l'ha acreditat amb el seu segell.

28 Ells li preguntaren:

--Com hem d'actuar per a fer les obres de Déu?

29 Jesús els respongué:

--L'obra que Déu vol és aquesta: que cregueu en aquell que ell ha enviat.

30 Li replicaren:

--I tu, quin senyal prodigiós realitzes, perquè el vegem i et creguem? Què pots fer? 31 Els nostres pares van menjar el mannà en el desert, tal com diu l'Escriptura: Els donà pa del cel per aliment.

32 Llavors Jesús els respongué:

--Us ho ben asseguro: no és Moisès qui us ha donat el pa del cel; és el meu Pare qui us dóna l'autèntic pa del cel. 33 El pa de Déu és el que baixa del cel i dóna vida al món.

34 Ells li demanen:

--Senyor, dóna'ns sempre pa d'aquest.

35 Jesús els diu:

--Jo sóc el pa de vida: qui ve a mi no passarà fam i qui creu en mi no tindrà mai set. (Jn 6,24-35.BIC)

 

Comentari.-

Segons l’evangelista Joan, Jesús està conversant amb la gent a la vora del llac de Galilea. Jesús els diu que no treballin per qualsevol cosa, que no pensin només en un «aliment que es fa malbé». L’important és treballar tenint com a horitzó «la vida eterna».

Sens dubte és així. Jesús té raó. Però quin és el treball que Déu vol? Aquesta és la pregunta de la gent: com podem ocupar-nos en els treballs que Déu vol? La resposta de Jesús no deixa de ser desconcertant. L’únic treball que Déu vol és aquest: «Que cregueu en aquell que ell ha enviat». Què vol dir això?

«Creure en Jesús» no és una experiència teòrica, un exercici mental. No consisteix simplement en una adhesió religiosa. És un «treball» en què els seus seguidors han d’ocupar-se al llarg de la seva vida. Creure en Jesús és una cosa que cal cuidar i treballar dia a dia.

«Creure en Jesús» és configurar la vida des d’ell, convençuts que la seva vida fou veritable: una vida que condueix a la vida eterna. La seva manera de viure Déu com a Pare, la seva forma de reaccionar sempre amb misericòrdia, la seva obstinació a despertar esperança és el millor que pot fer l’ésser humà.

«Creure en Jesús» és viure i treballar per alguna cosa última i decisiva: esforçar-se per un món més humà i més just; fer més real i més creïble la paternitat de Déu; no oblidar els qui corren el risc de quedar oblidats per tots, fins i tot per les religions. I fer tot això sabent que el nostre petit compromís, sempre pobre i limitat, és el treball més humà que podem fer.

Per això, desentendre’ns de la vida dels altres, viure-ho tot amb indiferència, tancar-nos només en els nostres interessos, ignorar el patiment de la gent que trobem en el nostre camí… són actituds que indiquen que no estem «treballant» la nostra fe en Jesús.

José Antonio Pagola
Traductor: Francesc Bragulat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada