dijous, 8 de juliol del 2021

AMB POQUES COSES

Evangeli (Mc 6,7-13) i comentari de J.A. Pagola

 Evangeli.-

7 Llavors va cridar els Dotze i començà a enviar-los de dos en dos. Els donà poder sobre els esperits malignes 8 i els instruïa dient:

--No prengueu res per al camí, fora del bastó: ni pa, ni sarró, ni cap moneda. 9 Poseu-vos les sandàlies, però no us emporteu dos vestits.

10 I els deia encara:

--Quan entreu en una casa, quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. 11 Si una població no us acull ni us escolta, sortiu-ne i espolseu-vos la pols dels peus com a acusació contra ells.

12 Ells se'n van anar i predicaven a la gent que es convertissin. 13 Treien molts dimonis i curaven molts malalts, ungint-los amb oli. (Mc 6.7-13) .

 

Comentari.-

Què ha pogut passar per distanciar-se tant d’aquell projecte inicial de Jesús? On ha quedat l’encàrrec del Mestre? Qui segueix escoltant avui les seves recomanacions?

Pocs relats evangèlics ens descobreixen millor la intenció original de Jesús que aquest que ens presenta Jesús enviant els seus deixebles de dos en dos, sense sarró, diners ni túnica de recanvi.

Només cal un amic, un bastó i unes sandàlies per endinsar-se pels camins de la vida, anunciant a tothom aquest canvi que necessitem per descobrir el secret últim de la vida i el camí cap al veritable alliberament.

No desvirtuem a la lleugera l’encàrrec de Jesús. No pensem que es tracta d’una utopia ingènua, pròpia potser d’una societat seminòmada ja superada, però impossible en un món com el nostre.

Aquí hi ha alguna cosa que no podem defugir. L’evangeli és anunciat per aquells que saben viure amb senzillesa. Homes i dones lliures que coneixen el goig de caminar per la vida sense sentir-se esclaus de les coses. No són els poderosos, els financers, els tecnòcrates, els grans estrategs de la política els que construiran un món més humà.

Aquesta societat necessita descobrir que cal tornar a una vida senzilla i sòbria. No n’hi ha prou amb augmentar la producció i assolir un major nivell de vida. No n’hi ha prou guanyar sempre més, comprar més i més coses, gaudir de més benestar.

Aquesta societat necessita com mai l’impacte d’homes i dones que sàpiguen viure amb poques coses. Creients capaços de mostrar que la felicitat no està en acumular béns. Seguidors de Jesús que ens recordin que no som rics quan posseïm moltes coses, sinó quan sabem gaudir-les amb senzillesa i compartir-les amb generositat. Els qui viuen una vida senzilla i una solidaritat generosa són els que millor prediquen avui la conversió que més necessita la nostra societat.

José Antonio Pagola
raductor: Francesc Bragulat 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada