dijous, 1 d’abril del 2021

JESÚS TENIA RAÓ

Evangeli (Jn 20,1-9) Diumenge de Pasqua, i comentari de J.A.Pagola

 

Evangeli.-

1 El diumenge, Maria Magdalena se'n va anar al sepulcre de bon matí, quan encara era fosc, i veié que la pedra havia estat treta de l'entrada del sepulcre. 2 Llavors se'n va corrents a trobar Simó Pere i l'altre deixeble, aquell que Jesús estimava, i els diu:

--S'han endut el Senyor fora del sepulcre i no sabem on l'han posat.

Pere i l'altre deixeble van sortir cap al sepulcre. 4 Corrien tots dos junts, però l'altre deixeble s'avançà a Pere i va arribar primer al sepulcre, 5 s'ajupí i veié aplanat el llençol d'amortallar, però no hi va entrar. 6 Després arribà també Simó Pere, que el seguia, i va entrar al sepulcre; veié aplanat el llençol d'amortallar, 7 però el mocador que li havien posat al cap no estava aplanat com el llençol, sinó que continuava lligat a part. 8 Llavors va entrar també l'altre deixeble, que havia arribat primer al sepulcre, ho veié i cregué. 9 De fet, encara no havien entès que, segons l'Escriptura, Jesús havia de ressuscitar d'entre els morts. (Jn 20,1-9.BIC)

 

Comentari.-

Què sentim els seguidors de Jesús quan ens atrevim a creure de veritat que Déu ha ressuscitat Jesús? Què vivim mentre seguim caminant darrere els seus passos? Com ens comuniquem amb ell quan l’experimentem ple de vida?

Jesús ressuscitat, tenies raó.
És veritat el que ens has dit de Déu. Ara sabem que és un Pare fidel, digne de tota confiança. Un Déu que ens estima més enllà de la mort. Continuarem dient-li «Pare» amb més fe que mai, com tu ens vas ensenyar. Sabem que no ens defraudarà.

Jesús ressuscitat, tenies raó.
Ara sabem que Déu és amic de la vida. Ara comencem a entendre millor la teva passió per una vida més sana, justa i feliç per a tothom. Ara comprenem per què posaves per davant la salut dels malalts a qualsevol llei o tradició religiosa. Seguint els teus passos, viurem guarint la vida i alleujant el sofriment. Posarem sempre la religió al servei de les persones.

Jesús ressuscitat, tenies raó.
Ara sabem que Déu fa justícia a les víctimes innocents: fa triomfar la vida sobre la mort, el bé sobre el mal, la veritat sobre la mentida, l’amor sobre l’odi. Continuarem lluitant contra el mal, la mentida i els abusos. Cercarem sempre el regne d’aquest Déu i la seva justícia. Sabem que és el primer que el Pare vol de nosaltres.

Jesús ressuscitat, tenies raó.
Ara sabem que Déu s’identifica amb els crucificats, mai amb els botxins. Comencem a entendre per què estaves sempre amb els dolguts i per què defensaves tant els pobres, els famolencs i menyspreats. Defensarem els més febles i vulnerables, els maltractats per la societat i oblidats per la religió. D’ara endavant escoltarem millor la teva crida a ser compassius com el Pare de cel.

Jesús ressuscitat, tenies raó.
Ara comencem a entendre una mica les teves paraules més dures i estranyes. Comencem a intuir que qui perdi la seva vida per tu i pel teu evangeli la salvarà. Ara comprenem per què ens convides a seguir-te fins al final carregant cada dia la creu. Continuarem patint una mica per tu i pel teu evangeli, però molt aviat compartirem amb tu l’abraçada del Pare.

Jesús ressuscitat, tenies raó.
Ara ets viu per sempre i et fas present enmig nostre quan ens reunim dos o tres en el teu nom. Ara sabem que no estem sols, que tu ens acompanyes mentre caminem cap al Pare. Escoltarem la teva veu quan llegim el teu evangeli. Ens alimentarem de tu quan celebrem el teu sopar. Estaràs amb nosaltres fins a la fi dels temps.

José Antonio Pagola
Traductor: Francesc Bragulat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada