dijous, 27 de febrer del 2020

LES TEMPTACIONS DE L'ESGLÉSIA D'AVUI

«Sempre que els cristians anteposem el nostre benestar a les necessitats dels últims, ens allunyem de Jesús» (Del comentari de J.A. Pagola)*.


Evangeli (Mt 4,1-11) del diumenge 1 de març de 2020, i comentari de J.A.Pagola

En aquell temps, l'Esperit conduí Jesús al desert perquè el diable el temptés. Feia quaranta dies i quaranta nits que dejunava, i quedà extenuat de fam. El temptador se li acostà i li digué: «Si ets Fill de Déu, digues que aquestes pedres es tornin pans». Jesús li respongué: «Diu l'Escriptura: "L'home no viu només de pa; viu de tota paraula que surt de la boca de Déu"».
Llavors el diable se l'enduu a la ciutat santa, el deixa dalt la cornisa del temple i li diu: «Si ets Fill de Déu, tira't daltabaix; l'Escriptura diu: "Ha donat ordre als seus àngels que et duguin a les palmes de les mans, perquè els teus peus no ensopeguin amb les pedres"». Jesús li contesta: «També diu l'Escriptura: "No temptis el Senyor, el teu Déu"».
Després el diable se l'enduu dalt una muntanya altíssima, li fa veure tots els reialmes del món i la seva glòria i li diu: «Tot això t'ho donaré si et prosternes i m'adores». Llavors li diu Jesús: «Ves-te'n d'aquí, Satanàs! L'Escriptura diu: "Adora el Senyor, el teu Déu, dona culte a ell tot sol"».
Llavors el diable el deixà estar, i vingueren uns àngels per proveir-lo.

*.- Comentari:  Diumenge 1 de Quaresma – A (Mateu 4,1-11)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada