diumenge, 29 de setembre del 2019

AMB JESÚS COMENÇA UNA COSA BONA

Apunts.

«No tingueu por. Us anuncio una bona nova». (Lc 2,10-11) Jesús mateix és la bona notiçia; comença una cosa bona: «els cecs hi veuen , els coixos caminen, els leprosos queden purs, els sords hi senten, els morts ressusciten , els pobres reben l'anunci de la bona nova» (Lc 7,22).
...
Isaïes va anunciar aquest esdeveniment presentant la figura del Baptista: «Jo (és Déu qui parla) envio davant teu (es dirigeix a Jesús) el meu missatger (referint-se a Joan) perquè et prepari el camí» (transcrit a Mc 1-8 Joan bateja en les aigües del Jordà, Jesús batejarà en l’Esperit. Joan predica la conversió pel perdó dels pecats, Jesús anuncia l’amor gratuït de Déu.

Jesús és «el punt d’encontre entre l’humà i el diví: l’home camina vers Déu, i Déu ho fa vers l’home» (Galarreta)

Joan només era un reflex de la «llum de la mirada de Déu» (Sl 79-80). Ell va ser el primer, el precursor, en rebre aquest encàrrec que Jesús ens ha passat als seus seguidors: «Vosaltres sou la llum del món» (Mt 5.14). .

Amb el baptisme de Joan «Comença la cosa bona». «Jesús és el succés que va canviar la història: comença la implantació del Regne de Déu».

Avui els cristians som els profetes del Regne Quan el Senyor torni a venir, «cal que ens trobi amb les mans a l’obra». (Vg. Josep Miquel Esteban, sj. Homilies dominicals-pregaria.cat)

«El profeta és el que diu allò que Déu li inspira». «El profeta viu enmig del món i es preocupa per la sort dels més humils, denunciant la injustícia,i condemnant tota classe d’opressió». Els profetes escolten la veu del Senyor, que diu: «Consoleu el meu poble!! (Isaïes 40,1)

L’evangeli de Marc comença amb la paraula: «En aquell temps…”», perquè ens parla de fets i paraules en passat. Però nosaltres n’hem de descobrir «les seves causes», llegir l’evangeli en clau de present i fer que les causes de Jesús siguin les nostres causes.

L’Evangeli és l’anunci de la bona notícia que és Jesús mateix.
(Salvador Sol - 1a. Trobada  de CSXXIG)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada