divendres, 23 de febrer del 2018

ALLIBERAR LA FORÇA DE L’EVANGELI


Evangeli, 25 de febrer de 2018, i comentari de J.A.Pagola

Diumenge 2 de Quaresma – B (Marc 9,2-10)

Idees força de les lectures d’aquest diumenge
Abraham,està disponible per Déu: «Aqjuí em tens». (Ge 22,1-2), i disposat a sacrificar Isaac, el seu fill únic si aquesta és la seva voluntat. (cf. Ge 22,16)

Déu va perdonar ek fill d’Abraham i no ho va fer amb el seu propi Fill (cf Rm 8, 31-34). «Si tenim Déu a favor nostre, qui tindrem en contra?»  

Evangeli  ( Mc 9,2-10)
Sis dies després, Jesús va prendre amb ell Pere, Jaume i Joan, se'ls endugué a part tots sols dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; els seus vestits es tornaren resplendents i tan blancs que cap tintorer del món no hauria pogut blanquejar-los així. Llavors se'ls va aparèixer Elies amb Moisès, i conversaven amb Jesús. Pere digué a Jesús:
--Rabí, és bo que estiguem aquí dalt. Hi farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.
No sabia pas què deia, d'esglaiats que estaven. Llavors es formà un núvol que els anà cobrint, i del núvol va sortir una veu:
--Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo.
Però de sobte, mirant al seu voltant, ja no veieren ningú més, sinó Jesús tot sol amb ells.
Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va manar que no expliquessin a ningú allò que havien vist, fins que el Fill de l'home hagués ressuscitat d'entre els morts. Ells retingueren aquestes paraules, però discutien entre ells què volia dir això de «ressuscitar d'entre els morts».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada