dijous, 4 de juliol del 2019

LA PAU DE DÉU

Evangeli (Lc 10,1-12 i 10,17-20) del diumenge 07 de juliol de 2019, i comentari de J.A.Pagola
  De poques paraules s’ha abusat tant com de la paraula «pau». Tots parlem de «pau», però el significat d’aquest terme ha anat canviant profundament allunyant-se cada vegada més del seu verdader sentit.

Després d'això, el Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on ell mateix havia de passar. Els deia: --La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors. Aneu: jo us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies, i no us atureu a saludar ningú pel camí. Quan entreu en una casa, digueu primer: "Pau en aquesta casa." Si allí hi ha algú que n'és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d'ell; si no, tornarà a vosaltres. Quedeu-vos en aquella casa, menjant i bevent el que tinguin: el qui treballa, bé es mereix el seu jornal. No aneu de casa en casa.
«Si entreu en una població i us acullen, mengeu el que us ofereixin, cureu els malalts que hi hagi i digueu a la gent: "El Regne de Déu és a prop vostre." Però si entreu en una població i no us acullen, sortiu a les places i digueu: "Fins i tot la pols del vostre poble que se'ns ha encastat als peus, ens l'espolsem i us la deixem. Però sapigueu això: el Regne de Déu és a prop!" Us asseguro que el dia del judici serà més suportable per a Sodoma que per a aquella població. (Lc 10,1-12)
Els setanta-dos van tornar plens d'alegria i deien: --Senyor, fins els dimonis se'ns sotmeten pel poder del teu nom.
Jesús els digué: --Jo veia Satanàs que queia del cel com un llamp. Us he donat poder de trepitjar serps i escorpins i de vèncer tota la potència de l'enemic, i res no us farà mal. Però no us alegreu perquè els esperits se us sotmeten; alegreu-vos més aviat perquè els vostres noms estan inscrits en el cel. (Lc 10,17-20)

Veure comentari: Diumenge 14 durant l’any – C (Lc 10,1-12.17-20)


1 comentari:

  1. Es un exercici de confiança en l'acció de Deu,per això els envia en pobresa, però confiats que no els faltarà lo imprescindible.











    La Església ha vestit palaus per les seves celebracions,s'ha envoltat de seguretats en lloc de anar a les cruïlles a cercar els que necessiten rebre el missatge.

    ResponElimina